ITDS’ers Lily en Gerald helpen een Belgische bank & verzekeraar met digitaliseren

Bij een Belgische bank en verzekeraar werken ITDS’ers mee aan de inrichting van een nieuw systeem: Keylane Axon. Daarmee zet de Belgische organisatie grote stappen op het gebied van digitalisering. Voor de ITDS’ers een ‘interessante uitdaging’ waarbij hun kennis van zowel migraties als Axon goed van past komt. Lily en Gerald vertellen over dit uitdagende en toekomstbestendige project.  

Zij maken het verschil

ITDS’ers Gerald en Lily zijn onderdeel van een PI-team (Product Inrichtingsteam). Dit team is verantwoordelijk voor de digitale transformatie bij een Belgische Bank en Verzekeraar. In de huidige verzekeringsmarkt zijn snelheid, flexibiliteit en kwaliteit van online services van groot belang. Axon is een systeem dat hierin voorziet. Aan ITDS de taak om in samenwerking met de Belgische Bank en Verzekeraar het systeem in te richten. Gerald: “Met een groep ITDS’ers nemen we zowel het functioneel als het technisch design onder handen. We houden ons bezig met het ophalen van requirements. Deze wensen werken we uit in een functioneel ontwerp. Dit plan laten we valideren en vervolgens bepalen we hoe we dit technisch gaan implementeren in Axon. Daarna wordt het daadwerkelijke product ingericht. Een interessante uitdaging!” Volgens Lily heeft iedereen in het team een eigen specialisme: “Doordat we op een agile manier werken, kunnen we alle processen tegelijk uitvoeren. Met als doel: zo snel mogelijk nieuwe producten opleveren.”

Zo passend als een puzzel

Bij een migratie komen vaak een hoop uitdagingen kijken. Zo vertelt Lily: “De omgeving van het oude systeem was heel anders dan die van Axon. Bovendien is Axon ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Je kunt de standaardontwikkeling voor de Belgische markt niet zomaar overnemen. Daarom schakelen we veel met de business en worden er moeilijke keuzes gemaakt. Uiteindelijk moet alles als een puzzel in elkaar passen.” Gerald haakt hierop in: “Als je in een migratietraject zit, ben je constant in contact met stakeholders om jouw bijdrage aan het collectief te leveren. Sluit het goed aan op de requirements van de business? Is deze aanpassing echt noodzakelijk? Zijn er andere alternatieven? Zo ben je continu aan het afstemmen met alle betrokken partijen. Een uitdaging die je niet moet onderschatten.”

Langetermijn project

Een migratie is ook een langetermijn project. Gerald: “Bij deze Belgische bank en verzekeraar moet het hele IT-landschap worden overgezet naar Axon. Daarvoor moeten wij elk verzekeringsproduct implementeren in het systeem. Als dat is gebeurd, hebben wij onze taak volbracht.” Daarna is het een kwestie van het systeem onderhouden. En dat is de taak van de interne medewerkers. Lily: “Wij werken tijdens de migratie nauw samen met onze Belgische collega’s. Doordat we samen het proces doorlopen, hebben de interne medewerkers genoeg kennis om na de migratie fouten en errors op te lossen.”

 

Klinkt dit project als de perfecte uitdaging voor jou? Goed nieuws! ITDS is altijd op zoek naar aanpakkers. Of je starter bent op de arbeidsmarkt of al enige tijd ervaring hebt – bij ITDS ligt de vervolgstap in jouw carrière. Bekijk de vacatures. 

We leren je graag kennen

Herken jij jezelf hierin? En ben jij minstens zo ambitieus als wij? Dan maken we graag kennis met je! Je kan direct contact opnemen met recruiter Marije via +31 6 13 49 28 10, of stuur een mail naar m.franck@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel