“Hard werken en een mini-vakantie ineen” Hidde Moester over zijn internationale opdracht in Brussel

Als consultant bij ITDS werk je niet alleen voor klanten op eigen bodem, maar kun je ook op een internationale opdracht terechtkomen. Hidde Moester werkt voor een vooraanstaande verzekeraar in het Belgische Brussel. Hier helpt hij de verzekeraar met de inrichting van een nieuw administratiesysteem. Een mooie opdracht waar veel ITDS’ers bij zijn betrokken. Hidde: “Onze tripjes naar Brussel zijn hard werken, maar tegelijkertijd ook mini-vakanties waarbij we onze collega’s beter leren kennen en de schoonheden van Brussel in de avonduren kunnen ontdekken.”

Onze tripjes naar de klant in Brussel is altijd iets waar iedereen naar uitkijkt. Van tevoren wordt er uitgebreid geïnventariseerd: ‘Wie gaat er mee?’, ‘Hoe gaan we ernaartoe?’ en ‘Waar gaan we slapen?’ Hoe groot de groep is, wisselt vaak. Sommigen wisselen van opdracht en anderen sluiten weer voor het eerst aan. Maar meestal is er een vast groepje collega’s van de partij. Vaak carpoolen we of gaan we met de trein. Het secretariaat regelt altijd keurig ons hotel, wat vaak een paar minuten lopen is van het kantoor van de klant. Eenmaal aangekomen in het hotel is het altijd weer een verassing wie op welke verdieping ligt en of iemand toevallig een kamer upgrade gekregen heeft. Jaloersmakende kreten zoals ‘Ik heb een suite!’ worden dan gedeeld via onze whatsapp groep.

Belgische traditie

Als iedereen zijn spullen heeft uitgepakt is het tijd om samen wat te eten en drinken in het bruisende Brussel. Een Belgisch pintje op de eerste avond is toch een soort traditie geworden. We hebben al meerdere cafés uitgeprobeerd, maar eindigen toch altijd weer in dezelfde: Delirium Café waar ze maar liefst 2000 verschillende soorten bieren serveren. Een walhalla voor bierliefhebbers. Natuurlijk gaan we ook samen wat eten en weer vroeg naar het hotel, klaar voor de eerste werkdag.

Toekomstgericht te werk

De volgende dag gaan we samen vol goede moed een dag aan de slag bij de klant. Bij de Belgische verzekeraar zijn we bezig met de inrichting van een nieuw administratiesysteem. Met dit systeem hebben ze een toekomstgerichte oplossing in handen waarmee ze klanten sneller en beter van dienst kunnen zijn. Om de implementatie succesvol te laten verlopen, moet het hele IT-landschap worden overgezet naar het nieuwe systeem. Daarvoor moeten we elk verzekeringsproduct implementeren in de nieuwe omgeving. Om dit allemaal te verwezenlijken werken we nauw samen met onze Belgische collega’s. Stuk voor stuk hele leuke mensen. We hebben een goede klik en werken heel fijn samen. Een dag met hen op kantoor vliegt altijd voorbij.

Wanneer gaan we weer?

Na een paar dagen hebben we weer een hoop werk geleverd en wordt het weer tijd om terug te gaan naar Nederland. Maar natuurlijk niet zonder afscheid te hebben genomen van onze collega’s daar. Voor de laatste avond zoeken we een heerlijk restaurant uit en eindigen we vaak met z’n allen in, hoe kan het ook anders, het Delirium Café. De uitspraak “nog ééntje dan” is een vaak terugkerende uitspraak op deze laatste avond. De ochtend erna valt bij velen van ons zwaar en er wordt weinig gesproken aan het ontbijt. Behalve bij de collega’s die op tijd naar huis zijn gegaan. Want juist die zitten met een lach van oor tot oor met smart te wachten op de verhalen van gister. ’s Middags pakken we de auto of de trein weer terug naar huis. Nog even een pitstop langs de McDonalds en vragen we elkaar: ‘wanneer gaan we weer?’

We leren je graag kennen

De startdatum van het Business Consultancy Traineeship is 27 november 2023. Heb je vragen? Je kan direct contact opnemen met Campus Recruiter Lot Graafmans via 0630167967, of stuur een mail naar traineeship@itds.nl. Je kan ook contact opnemen via het contactformulier hiernaast. Solliciteren? Je bent van harte welkom.

ITDS Business Consultants - Lot Graafmans

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel